Aktuality z jednání o volební účasti

27.08.2013 21:06

Vítáme vás na našich provizorních stránkách, které uvádíme do provozu, abychom vás mohli informovat o současném dění. Rozhodli jsme se zúčastnit předčasných voleb. Měli jsme dvě možnosti. Sestavit kandidátku pouze v Praze a budovat tak hnutí pro budoucnost, nebo se spojit s jinými subjekty a pokusit se vytvořit společnou kandidátku nebo koalici po celé republice.

Naše hnutí přináší návrhy proměn všech oblastí našeho života, ale současnost je natolik neradostná, že je třeba vstoupit do politiky bez odkladu. Dnešní společnosti hrozí fašizace, rozdmýchávaná některými skupinami a politiky. Slabá demokracie s úplatnými a egoistickými politiky vede vždycky k vládě tvrdé ruky a špatná sociální situace k sociálním bouřím. Situace je vážná a proto jednáme.

Podepsali jsme dohodu s Janem Korytářem, kterého jsme již v minulosti podporovali v komunálních volbách. Stal libereckým protikorupčním starostou do doby, než byl odvolán těmi, které ve volbách porazil. Založil stranu Změna a má kontakt s některými osobnostmi z neziskového sektoru  a jedná s nimi o jejich účasti na kandidátkách. Jednáme také s dalšími stranami, ale protože dohoda zatím nebyla uzavřena, nebudeme sdělovat podrobnosti.

Až bude jasno, v jakém složení půjdeme do voleb, rádi bychom navázali na zkušenosti z prezidentských voleb, kde právě aktivní rozhodnutí jednotlivých občanů a jejich tvořivost přispěly k pocitu, že věci mají smysl. Proti jiným stranám budeme vždy v nevýhodě jak pokud jde o finance, tak v přístupu k mediím. To můžeme nahradit vlastní aktivitou.

Konto, které by některé drobné peníze přineslo zveřejníme rovněž v příštích dnech. Zcela bez peněz nebudeme, ale vždycky budeme ve srovnání s ostaními nízkonákladoví a je to tak dobře.

Nevíme, jak dopadneme, ale uděláme všechno proto, aby naděje pro ty, kteří nepřestali věřit v ideály a ve slušnost a chtějí pro to něco udělat, zůstávala s námi a v nás.